Press

LIVE ACT: CeKA Charlama domaćin ansamblu Liminalit

Ponedjeljak | 28.03.2011.

U prostorijama CeKA Charlama u petak, 1. aprila, u 20 sati nastupit će ansambl Liminalit, koji je oformila je grupa muzičkih entuzijasta u ljeto 2009. godine pod okriljem kulturne asocijacije Ambrosia

Ansambl LIMINALIT1Ansambl Liminalit oformila je grupa muzičkih entuzijasta u ljeto 2009. godine pod okriljem kulturne asocijacije Ambrosia.

Osnovna ideja ansambla jeste pomjeranje granica u svim smjerovima; oslobađanje muzike od strogih žanrovskih određenja kroz kompozicijske, aranžmanske, ritmičke, melodijske i druge igre, te istraživanje samoga zvuka i njegovih potencijala. Tako se zvuk LIMINALITA gradi u intersekcijama onoga što žanrovski naslu…ćujemo kao ambient, down tempo, fusion, experimental, world i avantgarde jazz, psychedelic, dub… Iz svojih muzičkih istraživanja, Liminalit stvara atmosfere i muzičke strukture za svoje live act-ove koji su, premda tematski ili konceptualno povezani, gotovo uvijek različiti, ponajviše uvjetovani prostorom i okruženjem u kojem se muzika događa.

Live act-ovi ansambla često su upotpunjeni visuals-ima, koji slijede sličnu ideju umjetničke kreacije.

2010. Liminalit završava rad na debi albumu “Boundary Conditions”, za čije objavljivanje trenutno teku razgovori sa potencijalnim izdavačkim kućama.

Ansambl je nastupio na festivalu EXIT 2010. Live act-om u CKA Charlama, 1. aprila 2011, u 20 sati, Liminalit nastavlja ciklus ovogodišnjih nastupa, koji je nedavno započeo u galeriji Duplex/10m2.

U prostorijama CeKA Charlama Liminalit će nastupiti u sljedećem sastavu: Ognjen Šavija – gitara, klavijature, spiralophone, kompjuter, blok flauta i improvizirane perkusije i predmeti; Nebojša Šavija – Valha – gitara, glas, klavijature, laptop i improvizirane perkusije i predmeti; Maja Zećo – Visuals.

(DEPO PORTAL/eb)

http://depo.ba/depo-art/ceka-charlama-domacin-ansamblu-liminalit

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s